Alcoolul în perioada de alăptare – un alt subiect controversat. Deși alăptăm, există momente în viața noastră în care ne dorim să consumăm alcool. Fie că mergem la o petrecere, fie că ieșim în oraș sau stăm în fața televizorului.
Dacă te regăsești în această descriere, e bine să știi următoarele aspecte:
1. Cum influențează alcoolul bebelușul alăptat?
Destul de rău am putea spune, mai ales dacă nu ești precaută… Cantitatea de alcool pe care o ingerezi, va trece ușor în sânge și apoi în laptele matern.
Deși ți se poate părea mică (când te gândești că ai băut doar un pahar de vin sau de bere), alcoolul poate avea efecte grave pentru ficatul imatur al bebelușului tău. El nu va putea procesa alcoolul așa cum se întâmplă în cazul adulților. E bine să știi ca ficatul bebelușilor cu vârsta până la 3 luni lucrează abia la jumătatea capacității unui adult.
Studiile au demonstrat faptul că alcoolul poate afecta masa și somnul bebelușului. Pe termen lung, și la 4 ore de la consumul unui pahar de vin sau bere, alcoolul rămâne prezent și poate contribui la o scădere cu până la 20% a apetitului.
De asemenea, bebelușii alăptați după consumul de alcool vor adormi mai repede, dar timpul de somn va fi considerabil redus.
Specialiștii recomandă mamelor care alăptează să nu consume alcool în primele luni de viață ale copilului și cu moderație în perioada următoare.
Continuă să citești Este permis alcoolul în perioada de alăptare?!