Publicat pe Lasă un comentariu

Purificator natural de aer, o gură de sănătate în plus

Purificator natural de aer, o gură de sănătate

Cu toții avem o relație specială cu mirosul. De când mă știu, asociez mirosul cu trăiri și experiențe din trecut. Și tare-mi place sentimentul astă și senzația pe care mi-o oferă amintirile de acest gen.

Aceste senzații diferă de la o persoană la alta, doar sunt strâns legate de experiențele fiecăruia, nu? Oricum ar fi, suntem încântați de mirosurile plăcute. Încă din antichitate (și chiar și acum în multe ritualuri), oamenii foloseau ierburi aromatice și flori pe care le ardeau, le scufundau în apă sau le țineau în apropiere din dorința de a le păstra sau conserva mirosul. Tot pentru o stare de bine. Și pentru o purificare a aerului.

Din păcate, astăzi, producătorii odorizantelor pe care le găsim în comerț, au renunțat să mai folosească ingrediente naturale. Le-au înlocuit cu chimicale pentru a reduce costurile de producție.

În urma testelor făcute, NRDC (Natural Resources Defence Council) a descoperit că 86% dintre odorizante, inclusiv cele listate în categoriile “natural” și “fără miros” conțin chimicale. Cel mai adesea au în compoziție compuși toxici, perturbatori endocrini precum ftalați și compuși cancerigeni ca formaldehidă și benzen. Pe termen lung, ne afectează sănătatea și, implicit, calitatea vieții.

Suntem ceea ce respirăm și ce nu respirăm!

Cel mai șocant este poate faptul că ne amăgim prea tare că un odorizant care miroase atât de frumos poate împrospăta aerul. De fapt, doar maschează mirosurile neplăcute.

Pentru împrospătarea aerului, dar și pentru un miros subtil, delicat, pentru casă sau pentru camera copilului, ar fi bine să ne îndreptăm atenția spre un purificator natural de aer pe bază de cărbune activ.

Timp de secole, cărbunele activ a fost și este folosit ca purificator de apă și de aer. Prezentat sub formă de pulbere, ar trebui să existe în fiecare casă. Este un filtru natural cu o putere de absorbție ridicată a toxinelor, chimicalelor și altor substanțe toxice.

Un purificator natural poate curăța mediul în care respirăm?!

Am studiat oferta de pe piață și am decis să aducem în magazin purificator natural de aer din gama Attitude. Tocmai pentru că are ingrediente puține și naturale: apă, carbon activ (sau cărbune activ cum i se mai spune), stearat de sodiu și uleiuri esențiale. Astfel, cărbunele activ absoarbe impuritățile, iar uleiurile esențiale redau un miros plăcut încăperii. Deci, folosite împreună, sunt ceea ce avem cu toții nevoie.

Purificatorul funcționează eficient până la 6 săptămâni, în funcție de dimensiunea camerei în care este folosit.

Este disponibil în 3 variante: lavandă și eucalipt, fructul pasiunii și fără miros (varianta pentru copii).

Așa că, pentru a respira un aer mai curat în locul în care ne petrecem mare parte din zi (acasă sau la birou), îți recomand cu drag să încerci produsele noastre de purificare. Și nu uita! Înconjoară-te de plante vii pentru a fi mai aproape de natură, oriunde ai sta!

Sursă foto: http://www.inhabitots.com/green-your-nursery-with-plants/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *