Publicat pe 3 comentarii

Bola – pandantiv cu clinchet de clopoțel

Bola, “Harmony Ball” sau “Druid Ball”? Îți sună cunoscută această denumire? Ei bine, Bola este o bijuterie cu o poveste interesantă și cu beneficii multiple pentru femeile însărcinate. Și pentru bebeluși. :)

Este o bijuterie delicată, creată special pentru femeile însărcinate. Clinchetul, asemănător cu cel al unui clopoțel, te va încânta și pe tine și pe minunea din burtică pe toată durata sarcinii. Încă din săptămâna 20 de sarcina, bebelușul din burtică va auzi și va recunoaște sunetul armonios. Iar asta îl va calma și îi va da siguranță și după ce se va naște.

Povestea acestui pandantiv

Legenda spune că Bola își are originea în cultura balineză și mayașă. Astfel că, atât în Bali, cât și în Mexic, femeile care rămâneau însărcinate purtau această bijuterie atât în timpul sarcinii, cât și după. Transmisă din generație în generație, avea o încărcătură spirituală și reprezenta o tradiție de familie cu efect de calmare a bebelușului.

De asemena, în cultura celtică, pandantivul era numit și “Druid Ball”. Era facut prin metode tradiționale de către bijutierii comunității care adăugau câte un element decorativ reprezentativ locului din care făceau parte.

În cultura mayașă, Bola era de fapt o amuletă protectoare. Era simbolul Îngerului Păzitor chemat de fiecare dată prin clinchetul de clopoțel. După naștere, tinerele mame păstrau pandantivul sau îl ofereau bebelușului pentru a-l proteja în timpul somnului, pentru a-l feri de rele și pentru a fi vegheat de Îngerul Păzitor de-a lungul vieții.

Dovadă a prezentului, aceasta reprezenta o tradiție de familie, inducea calmul și pacea în lumea tot mai haotică a prezentului și reflecta asupra celui mai important aspect al vieții – familia.

Bola fucsia cu bule argintii (lanț argint)
Bola fucsia cu bule argintii (lanț argint)
Bola argintiu cu bule suflate cu aur (lanț suflat cu aur)
Bola argintiu cu bule suflate cu aur (lanț suflat cu aur)
Bola negru cu bule argintii (lanț argint)
Bola negru cu bule argintii (lanț argint)
Bola turcoaz cu bule de argint (lanț argint)
Bola turcoaz cu bule de argint (lanț argint)
Bola argintiu cu bule de argint (lanț argint)
Bola argintiu cu bule de argint (lanț argint)

 

 

 

 

 

 

Cum funcționează

Ce se întamplă în interiorul pandantivului Bola este o întreagă artă. Pe interiorul bilei pandantivului sunt prinse lamele de care atârnă o biluță și prin mișcare redă o varietate de sunete asemănătoare unui clinchet de clopoțel.

Design-ul și mărimea diferă. Așa cum lănțisorul poate fi din șnur, aur sau argint. Bola poate fi rotundă sau în formă de inimă având dimensiuni între 10 și 27 de milimetri.

Astăzi Bola este o bijuterie tot mai apreciată, iar modelele disponibile sunt pline de stil. Bola cu pudră de diamante, cu cristale Swarovski, cu perle sau cu tălpi simpatice de bebeluși

Bola argintiu cu bule suflate cu aur (lanț suflat cu aur)
Bola argintiu cu bule suflate cu aur (lanț suflat cu aur)
Bola negru cu piciorușe suflate cu aur (șnur negru)
Bola negru cu piciorușe suflate cu aur (șnur negru)
Bola argintiu cu piciorușe din aur (lanț argint)
Bola argintiu cu piciorușe din aur (lanț argint)
Bola inimă suflată cu aur (șnur negru)
Bola inimă suflată cu aur (șnur negru)
Bola roz cu piciorușe suflate cu aur (lanț suflat cu aur)
Bola roz cu piciorușe suflate cu aur (lanț suflat cu aur)

 

 

 

 

 

 

Beneficii

– Liniștește bebelușul încă din burtica mamei
– Îl obișnuiește cu clinchetul de clopoțel (pe lângă vocea mamei pe care începe să o audă încă din săptămâna 20 de sarcină) recunoscând-ul și după naștere – ceea ce îi conferă siguranță
– Este o bijuterie frumoasă, potrivită oricărei ținute
– Devine o jucărie cu care bebelușul se poate juca cât este la sânul mamei (sau în pătuț, cărucior, etc)

Odată ce bebe a venit pe lume, poți continua să porți pandantivul ca și accesoriu cu care bebe se poate juca în timp ce este alăptat și nu numai. Îl poți atârna de cărucior când ieșiți la plimbare sau, de ce nu, îl poți coase în interiorul unei păturici pe care bebe o folosește.

Pandativ bola

Bola – Pandativ pentru însărcinate sau care alăptează

Daca aș fi știut de existența acestei bijuterii în timpul celor două sarcini, cu siguranță aș fi ales-o. Cu atât mai mult cu cât mămicile din jurul meu care au achiziționat pandantivul Bola, se bucură de beneficiile lui.

Inspirație Bola

Colecția noastră de pandantive sunt o interpretare modernă a pandantivelor mexicane și balineze având un design unic și deosebit. Simbolizează o viață nouă și aduce echilibrul mult dorit.

Pe Mamagazin vei gasi modele atent selecționate, rafinate și de foarte bună calitate. Sunt livrate fie într-un săculeț, fie în cutie. Recomandarea Cache Coeur este ca pandantivul să fie păstrat în săculețul special sau în cutie, dar cu capacul deschis. Iar dacă oxidează (căci oxidarea este un fenomen natural), poate fi readus la viață cu o cârpă moale și soluție pentru curățarea argintului.

Săculeț pentru Bola - Cache Coeur
Săculeț pentru Bola – Cache Coeur
Bola - pandantiv pentru femei însărcinate
Bola – pandantiv pentru femei însărcinate
Cutie pentru Bola - Cache Coeur
Cutie pentru Bola – Cache Coeur
Pandativ Bola
Pandativ Bola

 

 

 

 

 

 

Pandantivul poate fi un cadou inspirat pentru viitoarele mamici sau o investiție pe termen lung pentru sufletul tău și al puiului din burtică.

Surse:
http://www.harmonyballpendant.com/harmony-ball-meaning-what-is-a-harmony-ball-ezp-19.html
http://harmonyballs.blogspot.ro/p/articles.html

3 comentarii la „Bola – pandantiv cu clinchet de clopoțel

  1. Cum se poate comanda pandantivul?

  2. Este f interesant cum, după 20 de ani de la sarcina cu fiica mea, am ajuns să caut un pandantiv de aur în formă de magnolie, pt că toată sarcina am visat magnolii. Anul acesta împlinește 20 de ani și mi-a venit ideea unui pandant. Prima imagine, deși internetul nu știe povestea, a fost a acestui pandant suprapus unei burtici de mămică însărcinată. Citind și legenda, sunt impresionată de coincidență și de legăturile peste timp. Voi comanda această bijuterie pt că pare scoasă în cale chiar de un înger păzitor, poate același care îmi aducea visele cu magnolii și o proteja pe micuță când era în burtica mea. Mulțumesc :)

    1. Bună ziua,
      Ne-a încântat povestea dvs. și ne bucurăm ca ați împărtășit-o cu noi.
      O zi minunată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *