Ameda

Ameda: Locul unde “s-au nascut si au crescut” pompele de san

Cine a a inventat pompa de san moderna si unde?

In 1942, pompa de san moderna a fost creata in Suedia de catre inginerul Einar Egnell. Munca lui Einar Egnell a inceput in 1939 cand un renumit obstretician suedez l-a rugat sa creeze o pompa de san mai buna decat cele existente. Pompele de san americane folosite la acel moment provocau durere si nu erau eficiente in extragerea laptelui matern. De asemenea, accesul la ele era limitat din cauza bombardamentelor asupra navelor ce traversau oceanul Atlantic in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Dupa multi ani de cercetare si sute de incercari, a aparut si marea descoperire a lui Egnell. Inventia sa, pompa electrica Ameda Sister Maya Breastpump (SMB), a fost prima pompa cu adevarat confortabila si eficienta. In 1956, Egnell publica intreaga sa munca de cercetare in jurnalul Asociatiei Medicale Suedeze. Puterea de suctiune a pompei si parametrii de viteza pe care i-a descris in acest studiu continua sa fie standardele dupa care pompele de san sunt evaluate.

Oricat de performanta ar fi fost inovatia lui, Egnell a continuat sa o considere doar un mijloc pentru atingerea scopului final. Tot ceea ce Ameda creeaza-pompe de san si alte produse pentru alaptare, munca de educare in alaptare si suportul oferit consultantilor in alaptare – reflecta pasiunea pentru alaptare. Produsele si serviciile Ameda exista pentru a sustine familiile care doresc sa isi alapteze copiii. Si ne angajam sa ajutam si sa oferim suportul necesar famiilor care doresc sa isi alapteze copiii. Stim cat de importanta este alaptarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *