Carte “Lacrimi și crize de furie” de Aletha Solter

Lacrimi și crize de furie de Aletha Solter este o carte care își merită locul în biblioteca oricărei familii în care există copii mici.

Categorii: , Etichetă: Brand:

Descriere

În noiembrie 2012 am mers la conferița susținută de Aletha Solter în București.
Informațiile cu care am plecat de acolo și cărțile scrise de Aletha au fost extrem de benefice vieții noastre de părinți. Una dintre ele este și “Lacrimi și crize de furie”.

Însă, cel mai important lucru cu care am plecat acasă, a fost acela că am înțeles, cred eu pentru totodeauna, că PLÂNSUL=VINDECARE (într-un anumit mediu) și nu durere.
Conștientizând acest lucru, am ajuns să facem niște “experimente” cu proprii copii, iar viața noastră de părinți s-a schimbat fundamental.

Îi mulțumesc Monicăi Reu pentru timpul investit în organizarea conferinței Alethei și în revizuirea acestei cărți.

Cartea “Lacrimi și crize de furie” de Aletha Solter

încurajează părinții să rămână conectați la copilui lor în momentele cele mai dificile. Și face asta printr-un nou mod de a reacționa la plânsul copiilor, de la naștere până la vârsta de 8 ani. Cu o astfel de abordare plină de respect față de copii, vă veți bucura de nenumărate beneficii:

  • bebeluşii vor dormi toată noaptea
  • vor fi prevenite problemele comportamentale
  • puterea de concentrare a copiilor va spori
  • agresivitatea şi hiperactivitatea vor fi reduse
  • cei mici vor fi ajutați să se vindece de stres şi traume

Despre autor:
Aletha Solter este psiholog de origine elveţiană specializat în psihologia dezvol tării, recunoscută internaţional ca expert în ceea ce priveşte ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă. A studiat cu psihologul elveţian Jean Piaget la Universitatea Geneva din Elveţia, unde a obţinut diploma de master în biologie umană. Şi-a susţinut doctoratul în psihologie la Universitatea California din Santa Barbara, după care a predat psihologia la Universitatea din California şi a condus departamentul de cercetări pentru câţiva ani. Conduce ateliere pentru părinţi în multe ţări şi este fondatoarea Aware Parenting Institute. Locuieşte în California şi are doi copii. Este autoarea cărţilor Bebeluşul meu înţelege tot, Copiii noştri frumoşi şi sănătoşi, Raising Drug Free Kids şi Attachment Play.

1 recenzie pentru Carte “Lacrimi și crize de furie” de Aletha Solter

  1. lavinia

    Pentru mine cartea Alethei a insemnat schimbarea in bine pe care o asteptam dupa ce incercasem totul. Este o carte revolutionara care ajuta mamicile sa inteleaga mai bine nevoile copilului. Aplicand metoda Alethei am reusit in mai putin de o saptamana sa renuntam la partidele de leganat inainte de somn, de folosirea tetinei ca mijloc de calmare iar bebelusul doarme in patutul lui toata noaptea fara sa mai ceara mancare. Rezultatele sunt cu adevarat uimitoare, si, mai mult de atat, legatura care s-a creat intre mine si bebelusul meu este mult mai puternica. Va recomand acesta carte din suflet.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *