DVD – Îndrăznesc să alăptez – PAȘI SPRE CONȘTIENTIZARE

35.00 lei

“Îndrăznesc să alăptez – PAȘI SPRE CONȘTIENTIZARE” oferă mamelor și taților informații valoroase despre beneficiile alăptării. Totuși discrepanța dintre ce e recomandat să mănânce un nou-născut și ce anume primește în primele zile de viață ca și hrană este foarte mare. Informarea corectă și completă dinaintea nașterii este de multe ori cheia succesului alăptării.

Stoc epuizat

35.00 lei

SKU: LM02 Categorie: Brand:

Stoc epuizat

Acest produs nu este disponibil momentan

Descriere

Indraznesc sa alpatez - Pasi spre Constientizare
Îndrăznesc să alăptez – PAȘI spre CONȘTIENTIZARE este primul documentar românesc despre alăptare și substituenții de lapte matern.

Subiecte precum poziții de alăptare, “furia laptelui”, patologiile sânului sunt dezbătute pe larg de către specialiști și mame deopotrivă.

Un alt obiectiv al documentarului este acela de a analiza și demonstra cum producătorii de lapte praf încalcă în mod constant”Codul Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern”. Aceștia profită de vulnerabilitatea proaspetelor mămici și de nevoile financiare ale cadrelor medicale.

Dintre subiectele abordate în documentarul Îndrăznesc să alăptez:

Motivele pentru care nou-născutul este separat de mămica lui și hrănit cu lapte praf?
De ce este un bebeluș primește în prima zi de viață 20ml lapte praf în condițiile în care capacitatea stomacului lui este de doar 5-7ml?
În ce pozitții este recomandată alăptarea bebelușului, astfel încât să nu doară?
Care sunt avantajele alăptarea și care sunt riscurile hrănirii cu laptele praf?
Ce presupune “Codul Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern” şi cum este încălcat de producătorii de lapte praf?

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă a nou-născuților până la vârsta de 6 luni și continuarea ei până la 2 ani și peste.
Ultimul studiu, din 2011, efectuat în România despre rata alăptării exclusive la 6 luni, arată o cifră extrem de mică, doar 12,6%.

Alăptarea este cel mai natural mod de hrănire a unui nou-născut. Multe mame uită acest lucru sau altele sunt influențate negativ de campaniile de marketing ale producătorilor de lapte praf sau chiar și de cadrele medicale.

Schimbarea vine din fiecare dintre noi! Informarea corectă și completă este cel mai valoros lucru pe care îl putem face. De aceea, consultanții în lactație certificați internațional – IBCLC sunt din ce în ce mai mulți, prezenți în marile orașe.

Documentarul face parte din seria de documentare “Îndrăznesc pentru copilul meu”. Realizate de Irina Thiery și produse de Asociația Lion Mentor.

Informații suplimentare

Greutate 0.007 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „DVD – Îndrăznesc să alăptez – PAȘI SPRE CONȘTIENTIZARE”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *