Publicat pe Lasă un comentariu

Haideti pe 7 august 2013 sa sprijinim alaptarea!

Si anul acesta, ca de altfel in ultimii 4 ani, sarbatorim odata cu lumea intreaga, Saptamana Internationala a Alaptarii 2013 intre 1- 7 august 2013.

Ma bucur mult sa vad ca aceasta sarbatoare internationala a devenit o traditie si in tara noastra.
Ma bucur si mai mult sa vad ca in fiecare an in marile orase din tara se tin workshop-uri, intalniri, grupuri de suport, demonstratii, cursuri si multe altele, toate avand un punct comun, acela de a promova alaptarea.

Misiunea aleasa de cei care se numesc suporteri ai alaptarii este una plina de responsabilitate si constientizare. Prin ei m-am integrat si eu in ultimii ani de cand am revenit in tara.

Si pentru ca vreau sa fac mai mult ca sa cresc rata alaptarii de doar 12,6% cu care Romania merge de gat an de an din 2010 incoace, m-am pus pe organizat un eveniment numit “Sprijinirea Alaptarii: Aproape de Mame”, precum si tema anului.
O am alaturi de mine in acest demers pe Mihaela Nita, medic pediatru in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, consilier in alaptare certificat international si membru ILCA.

Evenimentul va avea loc pe 7 august 2013, incepand cu ora 18:00 in cadrul Amfiteatrului Mare al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” (Bl. Iancu de Hundoara, nr. 30-32, sector 1, Bucuresti).

Sprijinirea Alaptarii: Aproape de Mame

Temele ce vor fi abordate vor pune accentul cat mai mult pe sprijinirea alaptarii pe care o oferim (sau nu) fiecare dintre noi, cei care intram in legatura cu mamele care alapteaza. Asta indiferent ca suntem membrii ai familiei, cadre medicale, mame, prieteni, angajatori sau membrii ai institutiilor guvernamentale.

Este important ca fiecare om care are ceva de spus despre alaptare sau unei mame care alapteaza sa fie constient si responsabil de mesajul pe care il transmite. O consecinta a acestor sfaturi/recomandari/povestiri/initiative este aceea ca, desi mamele isi doresc sa alapteze si initiaza de cele mai multe ori procesul alaptarii dupa ce au nascut, ajung sa incheie acest capitol din viata lor si a bebelusilor lor cu mult inainte de primele 6 luni din viata unui copil.

Un alt lucru cu care vrem sa plece de la acest eveniment participantii este acela ca exista din ce in ce mai multe persoane preocupate de instruirea mamelor, personalului medical, tatilor despre alaptare. Astfel, mamele vor ajunge atunci cand vor avea nevoie de sprijin pe maine bune, unde vor primi incurajari si informatii corecte si complete.

Printre invitatii acestui eveniment se numara consilieri in alaptare, medici, moase, mame, psihologi, artisti si nu numai.
Fiecare va transmite un mesaj de suflet tuturor celor care vor participa la eveniment astfel incat sa devina suporteri devotati ai mamelor care alapteaza. Asa cum maratonistii au pe parcursul cursei pe ici pe colo oameni dragi care ii incurajeaza, asa si mamelor care alapteaza le-ar prinde bine astfel de suporteri, adevarati, devotati si care nu pun niciodata la indoiala reusita.

Dragilor, va invitam cu mare drag sa ne fiti alaturi, miercuri, 7 august 2013, ora 18:00 la evenimentul care va incheia Saptamana Internationala a Alaptarii 2013, “Spijinirea Alaptarii: Aproape de mame”.
Suprizele vor fi multe atat pentru mamici, cat si pentru tatici si pitici. Veniti cu totii sa ne bucuram de alaptare!

Va asteptam cu drag,
Eugenia & Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *