Publicat pe Lasă un comentariu

Ornamente de Crăciun pentru tine și copilul tău

Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare din an și este mult așteptată de toți copii. Pentru că are o magie aparte și este momentul în care tradițiile de familie reînvie, cele mai frumoase activități cu copiii sunt cele de pregătire. Decorațiuni, felicitări, ornamente pentru bradul de Crăciun, toate vin la pachet cu voie bună.

Pentru asta, fă-ți o listă cu toate materialele necesare și apucați-vă de treabă! Iată câteva idei inspiraționale pentru distracție maximă.

Înainte de toate, este momentul potrivit să-i scrieți Moșului o scrisoare sau, și mai bine, să-i faceți împreună o felicitare. Va fi super încântat!

Untitled design (1)

Ornamente pentru bradul de Crăciun

Evenimentele importante din an sunt marcate la grădiniță sau la școală cu seturi de poze pentru copii pe care nu rezistăm să nu le comandam (an de an).

Motiv pentru care, ne trezim cu multe-multe poze prin casă pe care, de multe ori, nu mai știm pe unde să le mai punem. Dacă te recunoști în această descriere, acum ai la dispoziție o idee foarte practică – ornamente de brad. Ai nevoie de: lipici, carton, foarfecă, pampoane, poze, sfoară.

Ornament brad de Crăciun

Tot un ornament de brad extrem de ușor de făcut este și acesta pentru care ai nevoie de: conuri de brad, lipici, pampoane, sfoară

Ornament con brad de Crăciun

Dacă ai prin casă forme de brioșe din hârtie colorată (indiferent de culoare), poți face o ghirlandă deosebită, cam așa:

Ghirlandă de CrăciunDacă taților le place berea, nu aruncați capacele! Din ele pot ieși niște minunății de ornamente pentru bradul de Crăciun, precum aceasta:

Ornament Crăciun din dopuri

Iar dacă ai păstrat în casă bețișoarele de înghețată, din vară, le poți folosi acum. Pictează-le în culoarea preferată și lipește pe fiecare ceea ce-ți dorești, ca în imaginea de mai jos.

Ornament bețișoare pentru Crăciun

O altă decorațiune pentru Crăciun poate fi confecționată din crenguțe de copac, lipite pe un bețișor și ornate după propria imaginație, ca cel de mai jos:

Ornament crenguțe Crăciun

Din nasturi puși pe șnur, iese o decorațiune numai bună de atârnat în bradul de Crăciun. Cu cât sunt mai colorați și de mărimi diferite, cu atât vor fi mai ingenioase creațiile voastre.

Coroniță din nasturi

Fereastra din camera copilului poate fi decorată cu baghetă colorată, cu luminițe sau cu tot felul de decorațiuni lipite pe sticlă. Mai este, însă, și această ghirlandă de globuri pe care o puteți confecționa împreună:

Decorațiune fereastră Crăciun

Iar lângă bradul de Crăciun, parcă ar merge și un om de zăpadă. Îl poți meșteri din trei cutii de dimensiuni diferite, împachetate în hârtie albă ca mai jos:

Om de zăpadă lângă brad de Crăciun

În așteptarea Moșului, cu toate ornamentele și decorațiunile pregătite, vă propun să colorați. Am găsit aici câteva fișe tematice care mi-au plăcut tare mult.

Spor la distracție și la cât mai multe cadouri de la Moș Crăciun!

Surse foto:

http://childhood101.com/2016/11/easy-diy-christmas-card/
http://indulgy.com/post/Rl7Nl41ae1/homemade-christmas-cards
http://onelittleproject.com/pom-poms-and-pinecones-christmas-ornaments/
http://onelittleproject.com/pom-pom-christmas-photo-ornaments/
http://oneperfectdayblog.net/2013/12/23/diy-christmas-garland/
http://www.coco29.com/diy-christmas-crafts-for-kids-to-make/
https://vickybarone.wordpress.com/2012/12/06/popsicle-stick-christmas-ornaments/
http://www.easypeasyandfun.com/popsicle-stick-and-twigs-christmas-tree-ornaments/
http://happyhooligans.ca/button-wreath/
http://blog.blinds.com/holiday-window-copycat-levolor-blinds-on-sale/
http://www.growingajeweledrose.com/2013/12/make-christmas-magical-for-kids.html?m=1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *