Publicat pe Lasă un comentariu

Oare au uitat mamele sa alapteze?

Alaptare

12,6% – rata alaptarii exclusive in Romania
O cifra ingrijoratoare, din punctul meu de vedere, pe care vreau sa o influentez. Cum pot face asta? Alaptandu-mi cei 2 copii si promovand alaptarea.

In ultimii zeci de ani femeile au uitat sa fie naturale, atunci cand vorbim despre nastere sau despre alaptare. De milioane de ani, oamenii, ca de altfel toate mamiferele, isi alapteaza puii. Sau cel putin asa se presupune ca ar trebui sa facem. Corpurile femeilor sunt concepute sa produca lapte matern, bebelusii se nasc cerand acest lapte inca din primul minut de la nastere.

Insa, din considerente economice si sociale, femeile din Romania au uitat toate acestea. Isi neglijeaza incredibil de mult instincul matern in timp ce bebelusul nu mai este lasat sa-si exercite abilitatile si competentele cu care l-a inzestrat natura. Astfel, dupa 3 zile de la nastere, majoritatea bebelusilor cunosc mai degraba gustul laptelui formula decat a celui matern.

Dragi mame sau viitoare mame, amintiți-va ca alaptarea este un proces natural care se declanseaza de la sine, indiferent de modul in care nasteti.
Aveti incredere ca stiti sa alaptati, aveti incredere in bebelusul vostru ca stie sa suga, aveti certitudinea ca puteti avea laptele de care are nevoie copilul vostru!

Fiecare dintre voi are dreptul sa ceara sa i se aduca bebelusul la san imediat dupa naștere. Exercitati-va acest drept pentru voi si copilul vostru. Beneficiile vor fi pentru o viata!

PompeDeSan.ro este locul unde tinerele mame gasesc performantele produse pentru alaptare Ameda, lenjerie pentru alaptare, precum si consultanta despre alaptare si pompare.

Eugenia Dobrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *