Publicat pe Lasă un comentariu

Un mărțișor din inimă de la Mamagazin.ro

Un mărșisor din inimă de la Mamagazin.ro

Am așteptat cuminte, dar nerăbdătoare primăvara. Din mai multe motive. Nu este doar anotimpul în care m-am născut, ci și cel în care mă simt confortabil, plină de viață, cu sete de optimism și încredere. Probabil că asta simți și tu. Probabil că asta este menirea și farmecul primăverii. Să ne trezească pe toți la viață!

Nouă, ne va intra în casă cu surprize și schimbări pentru Mamagazin.ro – magazinul nostru cu inimă de mamă. Suntem mai veseli, plini de energie și vrem să îți transmitem și ție starea noastră de bine. Așa că, îmbrăcăm haine noi! Avem logo nou și o poveste pe care o continuăm cu și mai mare forță!

În luna martie, vom fi prezenți la două târguri de profil – BabyBoom (9-12 martie) și BABY EXPO (16-19 martie) și te vom aștepta să ne cunoaștem sau, cu multe dintre voi, să ne reîntâlnim într-un cadru special. Vom crea pentru tine o experiență de neuitat :).

Dar să ne amintim de tradiția și semnificația de mărțișor

Pe vremuri, de 1 martie, copiii și tinerii (fete, dar și băieți) primeau un șnur de mărțișor din două fire de lână răsucite. De culoare alb și roșu sau alb și negru. Reprezentau îmbinarea contrariilor și trecerea de la o stare la alta: vară-iarnă, căldură-frig, lumină-întuneric.

Șnurul era legat de mână sau purtat în piept din prima zi de primăvară și până își făceau apariția berzele și rândunelele. Se lega apoi fie de un trandafir sau de un pom înflorit ca să aducă noroc, fie era aruncat în direcția din care veneau păsările călătoare rostindu-se: “Ia-mi negretele și dă-mi albetele”!

În timp, șnurului de mărțișor i s-a adăugat o monedă de aur sau de argint care simboliza soarele. Mai mult decât atât, la geto-daci Anul Nou începea la 1 martie, iar mărțișorul oferit era un talisman menit să poarte noroc.

Astăzi, mărțișorul aduce cu el aceeași tradiție pentru cei care mai cred în el și în legenda lui.

În semn de mulțumire și de apreciere pentru că ești aici și ne urmărești, îți las în dar un mărțișor virtual și îți doresc:

“Să ai o primăvară ca o inimă de mamă: frumoasă și plină de iubire!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *