Publicat pe Lasă un comentariu

Gălbenele – vindecă și hidratează pielea

Folosite încă din antichitate întâi la greci, apoi la romani, florile de gălbenele erau simbolul frumuseții când venea vorba de îngrijirea pielii și erau consumate sub formă de ceai pentru a trata insomnia și stresul.

Bogate în ulei volatil, carotinoide, flavonoizi, polizaharide, acizi aromatici, mucilagii, rășină, dar și saponine, glicozide și sterol, florile de gălbenele au un efect antiinflamator. De aceea, vindecă și calmează pielea, o hidratează foarte bine, iar la bebeluși poate fi folosită încă din prima zi de viață.

Asigură un somn liniștit, o digestie bună și are multiple calități.

Relaxare pe interior

Înainte de masa de seară, o ceașcă de ceai de gălbenele te va ajuta să lași deoparte stresul, nervozitatea si anxietatea. Calitatea somnului va fi cu mult îmbunătățită. Este recomandată și în combaterea depresiei și a deficitului de atenție. Dacă vrei să-ți prepari ceaiul, adaugă într-o cană cu apă clocotită o lingură de flori de gălbenele. Lasă-le la infuzat 5-7 minute, strecoară și consumă, de preferat, înainte de masă.

Gălbenele au efect antiseptic, antimicrobian, imunostimulent, cicatrizant, reglează ciclul menstrual și funcția biliară.

Frumusețe pe exterior

Crema de gălbenele este utilă pentru pielea sensibilă a bebelușilor și tratează (sau chiar previne) eritemul fesier. Hidratează tenul ridat al femeilor, îndepărtează machiajul, hidratează pielea arsă de soare, repară eczemele și dă strălucire părului tern.

Îți recomand să încerci să prepari propria ta loțiune de corp, iar pentru asta am o sugestie ilustrată mai jos:

Rețetă loțiune hidratantă

Și dacă nu ai timp, chef sau dispoziție, poți cumpăra crema de față și corp pentru bebelușul tău de aici.

De ce această cremă?! Pentru că apreciez preocupările brand-ului ATTITUDE față de mediul înconjurător și față de sănătate, în general. Nu fac teste pe animale, folosesc ingrediente cât se poate de naturale și au o gamă variată de produse pentru întreaga familie.

Surse:
http://diversificare.ro/alimente/2014/04/galbenele-minunata-planta-medicinala/
http://diversificare.ro/stiati-ca/2014/07/lotiuni-de-corp-homemade-pentru-bebelusi/

foto:
https://flic.kr/p/9kDCva
https://flic.kr/p/payk8V
https://flic.kr/p/fEVtZk
https://flic.kr/p/zZ4QBU
https://flic.kr/p/cY87RN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *