Publicat pe Lasă un comentariu

Fructe și legume fără ceară!

Cum scăpăm de ceara de pe fructe și legume

Fructe, legume și alimente tot mai procesate, stropite și ceruite din abundență?!

Știm cu toții că suntem înconjurați de ele la tot pasul, dar în urma conștientizării, este greu să mai facem greșeli și atunci ne canalizăm atenția și energia căutând soluții pentru ca noi și, mai ales, cei mici ai noștri, să trăim cât se poate de „mai sănătos”.

Știu, este dificil și nu mereu la îndemână să avem aceste opțiuni în mânecă. Dar ele există! De curând, prietenul Google mi-a scos în cale un titlu cu o mare legătură, indirectă și inteligentă în egală măsură, cu ce am să vă povestesc mai jos. Cum e cu profitul făcut cu lumânarea…

Sincer, astăzi îmi doresc ca tot mai mulți dintre noi să spălăm așa cum se cuvine fructele și legumele, mai ales în extra sezon și mai ales pe cele din import. Nu vreau să intru în detalii legate de ce găsim inclusiv pe tarabele din piețe. Mi s-a întâmplat și am rămas cu gust amar. Mere autohtone ceruite… Vreau să cred că, totuși, a fost o greseală pe undeva. Poate doar pe eticheta de proveniență.

Despre pericolele ascunse în fructe și legume s-a mai scris aici. De altfel, un studiu realizat în 2016 de Organizaţia Environmental Working Group (EWG) a scos la iveală două liste ce conțin fructe și legume contaminate cu pesticide vs fructe și legume mai sigure pentru consum, prima poziție fiind ocupată de cel mai contaminat vs cel mai sigur fruct.

Contaminate vs sigure pentru consum

Vă invit să aruncați o privire:

contaminatefree

 

 

 

 

 

 

Dacă pentru lista celor contaminate cu pesticide, îndemnul este de a ne îndrepta spre produsele organice, cele din lista „bună” pot fi consumate dar și ele spălate și curățate cu simț de răspundere.

Ceara, căci despre ea aș vrea să scriu acum, este folosită de producători pentru a proteja fructele sau legumele, menține prospețimea aspectului, dar este cât se poate de nesănătoasă. Oricât mi s-ar spune spre exemplu că merele au o peliculă de ceară naturală, netoxică, tot nu-mi vine să le mănânc pur și simplu trecute printr-un simplu jet de apă. Ca mărul pe care îl culeg din pomul bunicii :). Așa că, am descoperit un produs pentru deceruit legume și fructe, numai bun la casa omului.

Soluție pentru deceruit fructe și legume - Attitude
Soluție pentru deceruit fructe și legume – Attitude

 

Și-mi place tare acest produs din mai multe puncte de vedere:

1. Are certificare EcoLogo – un certificat Canadian oferit produselor care respectă cele mai înalte standarde de mediu
2. Este un produs Vegan – exclude utilizarea oricărui ingredient de origine animală. Mai mult decât atât, pentru acest produs nu sunt făcute teste pe animale.
3. Are Co2 neutru – este 100% biodegradabil, 100% sigur pentru fosa septică și natură, nu implică niciun risc pentru mediul înconjurător, iar amprenta de carbon este zero. Cei de la Attitude aleg să planteze copaci pentru a compensa orice posibilă emisie de gaze.
4. Nu conține parabeni, derivați petrochimici sau ingrediente cancerigene precum 1,4-dioxan, oxid de etilen-p sau sulfați.
5. Curăță eficient – se recomandă fie pulverizarea direct pe fructe sau legume și clătirea sub jet de apă, fie înmuierea lor timp de câteva minute în 15 ml de soluție combinată cu apă

 

CO2neutru certificare EcoLogo Vegan 90_cancer1 ingredinte naturale

 

 

 

 

Dacă stăm să ne gandim la Canada, această țară nu are doar un nivel de viață ridicat, ci și o speranță de viață ce depășește limita de 80 de ani. Deci, pare să fie exact ce trebuie. Produsul poate fi comandat de pe Mamagazin, recipientul are 800 ml și garantat, îți va ajunge cel puțin 5-6 luni.

Surse: http://www.ewg.org/
Foto: https://flic.kr/p/egM8ef

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *