Publicat pe Lasă un comentariu

Diversificarea – 33 de rețete jucăușe

Diversificarea o joacă pentru mame și copii

“Diversificarea – o joacă pentru mame și copii” este o carte care a apărut din nevoia de a implica mamele și copii în procesul descoperirii alimentației sănătoase.

Autoarea cărții, Eugenia Dobrescu este tehnician nutriționist și fondatoare a site-ului Diversificare.ro. Mamă a doi copii, a lansat această carte cu 33 de rețete sănătoase și gustoase pentru întreaga familie lăsându-se inspirată de implicarea celor mici în bucătărie.

Formatul cărții (tip evantai) este conceput ca fiind în sine un instrument de joacă și cunoaștere pentru copii. Ușor de depozitat, cartea poate fi luată în geantă, în mașină, la cumpărături astfel încât cei mici să o poată „studia”. Dacă mamele au la dispoziție rețetele, copii vor cunoaște 33 de legume și fructe ilustrate pe spatele fiecărei pagini, în limba română și în engleză.

În interiorul cărții, vei găsi:

  • 17 rețete pentru prânz și cină
  • 5 rețete pentru mic-dejun
  • 5 rețete pentru gustare
  • 6 rețete de bază

Acestea sunt împărțite în 4 categorii: fel principal, mic dejun, gustare și rețete de bază ilustrate grafic în culori diferite. Rețetele sunt bine structurate, ușor de citit și rapid de preparat. Fiecare are recomandarea ilustrată privind vârsta potrivită de la care poate fi introdusă în alimentația bebelușului, dar și câte un “tips and tricks” în josul paginii.

De la supă cremă de legume, la pateu de linte, chifteluțe cu somon și budincă cu carob, toate rețetele vor deveni o inspirație în perioada în care orice mamă are nevoie de idei. Și nu orice idei, ci acelea care funcționează.

Cartea are un mâner care o face „agățabilă” în bucătărie astfel încât să-ți fie mereu la îndemână. Paginile sunt cartonate, plastifiate și cu colțuri rotunjite fiind un obiect numai bun de ronțăit pentru cei mai mici.

Am testat chifteluțele cu somon, couscous cu legume, orez cu caise, sosul de mere și laptele de nuci. Nu doar că mi-au ieșit, dar au fost și devorate de întreaga familie. Deci, un succes!

Îți recomand cu căldură să o cumperi și să te bucuri din plin de etapa minunată a diversificării bebelușului tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *