Publicat pe Lasă un comentariu

Detergent de vase – multiple întrebuințări

Detergent de vase - întrebuințări multiple

Un detergent de vase natural, fără compuși cancerigeni, vegan și netestat pe animale. Dar ce faci cu el, în afară de a spăla efectiv vasele murdare?

Ei bine, am făcut câteva teste și am descoperit că poate fi o soluție cu multiple întrebuințări. Hai să ne întoarcem la sfaturile bunicii că doar, știa ea ce făcea!

La ce este bun un detergent de vase:

1. Curăță frigiderul
Amestecă o parte lichid de vase și 10 părți apă călduță, iar cu amestecul obținut poți curăța cu succes frigiderul cu toate compartimentele lui. Amestecul este eficient și în curățarea dulapurilor de bucătărie.

2. Lubrifiant pentru balamale
Pentru că este alunecos, detergentul de vase este ideal și în lubrifierea balamalelor de la ușile din casă, ușile dulapurilor sau spațiilor de depozitare. Adaugă la încheieturi câteva picături.

3. Reînnoiește peria de păr
După îndepărtarea firelor de păr căzute, înmoaie peria pentru o oră într-un vas cu apă caldă și detergent de vase. Când o vei scoate, vei vedea că este ca nouă. Această soluție poate fi folosită și pentru curățarea pensulelor de machiaj.

4. Curăță geamurile
Umple un vas cu apă călduță, adaugă detergent de vase și o jumătate de ceașcă de oțet alb distilat. După ce ai curățat geamurile, șterge-le cu o cârpă moale și uscată. Astfel, poți lustrui orice suprafață de sticlă, oglinzile și chiar ochelarii de vedere cu lentile din sticlă.

5. Numai bun pentru distracție
Detergentul de vase nu este folosit doar pentru a curăța obiecte. În loc să-i cumperi celui mic soluție de făcut baloane, puteți face asta în casă. Cum? Folosește două treimi dintr-o ceașcă de detergent de vase la un litru de apă. Și, gata! Le asiguri copiiilor un instrument de distracție.

Și asta nu este tot!

EXPERIMENT Printează conturul unui pește și pune foaia într-o folie protectoare de plastic. Creează culorile din: colorant alimentar, aracet și câteva picături de detergent de vase. Omogenizează bine și colorează imaginea cât mai variat. După ce se usucă, vei observa că poți dezlipi de pe folie imaginea colorată care va deveni ușor cauciucată. Lipește-o pe orice suprafață de sticlă și puneți-vă imaginația la lucru. Poți crea un peisaj pe fereastra din camera copilului!

Sursă: http://www.attitudeliving.com/

Sursă foto: http://www.brands-list.com/info-article_529/DIY-Lesson-How-to-Make-Bubble-For-Kids.html

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *